Бар Меценат

ПЕРФЕКТНА СИМБИОЗА МЕЖДУ КАЧЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ, ОТЛИЧНО ОБСЛУЖВАНЕ, КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ И ИЗКУСТВО

„Половината ми живот е свързан със създаването и менажирането на заведения в София. Дължа своя професионален опит на едно от култовите за 90-те години заведения МАРАЯ, разпознаваемо и до днес. Работя в силно конкурентен сектор, което изисква гъвкавост, адаптивност, лоялност и прецизност. Желанието ми за развитие в областта на ресторантьорството ме тласна към реализирането на още проекти, въпреки трудностите и предизвикателствата от всевъзможно естество. Благодарен съм за навременната подкрепа от приятели, колеги, съмишленици.“, споделя Ивайло Трендафилов, управител на бар МЕЦЕНАТ.

 Г-н Трендафилов, какво отличава бар МЕЦЕНАТ от останалите заведения в столицата?

Да се стартира нов обект за хранене и забавления на фона на силната конкуренция, политическа несигурност, липса на кадри и галопираща инфлация, е нелека задача. Но, да сбъднеш една поредна своя мечта е провокация за самия себе си.

Нашата концепция е свързана с идеята за една нова симбиоза между качественото хранене, отличното обслужване, културните събития и изкуството.  Дизайнът е ненатрапчив, с придържане към класиката и лек аристократичен нюанс. За нас е важно всички наши гости да се чувстват приятно, неангажиращо и непринудено в уютна и спокойна обстановка, а също така да им предложим и разкошни кулинарни изкушения, на които трудно се устоява. Вече почти успяхме да направим бар МЕЦЕНАТ предпочитано място както за бизнес срещи, романтични и вълнуващи срещи с любими хора, така и запомнящи се, ярки денс-партита с едни от най-актуалните в момента диджеи на София. Мотото ни е, че ние не посрещаме клиенти, а гости!

Защо избрахте локацията ЦУМ и откъде идва името бар МЕЦЕНАТ?

Меценатството е сред най-благородните прояви на човешката воля, чиято цел е свързана със създаването и съхранението на културно-историческото ни наследство, важен механизъм за подпомагане на изкуствата и белег за развито гражданско общество. Това и една от нашите цели – да съдействаме, помагаме и насърчаваме популяризирането на родното изкуство. С радост откликваме на всяка инициатива – модни ревюта, изложби, музикални прояви и т.н. Предстоят и занапред разнородни и интересни културни събития, но нека ги запазим в тайна.

Спряхме се на мястото по ред причини, като водещата е близостта до всички обществени сгради, банки, учреждения, музеи, исторически забележителности, религиозни храмове.

ЦУМ не се нуждае от представяне, той е истинска легенда, величествен център за поколения българи, в сърцето на древна Сердика, потопен в топлите минерални извори и извисяващ се над грандиозните римски разкопки, античен комплекс на повече от 2000 години. За нас ще е чест да възродим тази легенда – ЦУМ и да й вдъхнем нов живот. И ако същевременно успеем да накараме нашите гости да припознаят мецената в себе си, за нас ще е гордост.