Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

Без значение от сезона, кожата ни има нужда от постоянна грижа и защита. Да, лятото е времето, когато сякаш се будим от зимен сън и се сещаме да вземем мерки срещу щетите от слънцето. Но именно тук ще призовем към една редовна бдителност по отношение на слънчевото влияние. То може да се усеща най-силно в летните месеци, но нека не забравяме, че слънцето си е винаги там на небето, дори зад плътните облаци. А освен леките плажни изгаряния, последствията могат да бъдат от козметични (петна, бенки, признаци на стареене) до опасни.

Да започнем оттам – различните типове кожа реагират различно при излагане на слънце. Фоточувствителността на всеки човек е индивидуална в зависимост от неговия фототип, който се определя от цвета на кожата, косата и реакцията на кожата към слънчевите лъчи. Ето най-често срещаните типове:

Много бяла кожа

–          Изключително чувствителна към слънцето

–          Винаги изгаря

–          Много трудно получава тен и бързо се зачервява

Светла кожа

–          Чувствителна към слънцето

–          Често изгаря

–          Трудно получава тен и бързо се зачервява

Среден нюанс на кожата

–          Понякога е чувствителна към слънце

–          Понякога изгаря

–          Получава тен постепенно

Тъмна кожа

–          Не е чувствителна към слънцето

–          Много рядко изгаря

–          Бързо получава тен

 

Не мислете, че типа кожа ви спасява от нежеланите ефекти на слънцето. Всеки тип и цвят на кожата е податлив на фотоиндуцирано стареене.

Освен вредното въздействие на UV-лъчите, синята светлина, известна още като високоенергийна видима светлина (HEVL – high energy visible light), въздейства върху кожата. Синята светлина има както естествени източници (слънцето), така и изкуствени (екраните и електронните устройства).

Ето няколко интересни факти за нея:

–          Синята светлина от слънцето е два пъти по-силна от UV-лъчите

–          Тя уврежда клетъчната ДНК чрез оксидация, като причинява подобни вреди, както UVA лъчите

Уви, последствия от ултравиолетовите лъчи и синята светлина за кожата не са никак приятни:

–          Пигментации

–          Дълбоки бръчки

–          Липса на еластичност

Добрата новина е, че козметичните брандове стават все по-конкурентни по отношение на решенията за този проблем. Такъв е и брандът Guinot – лаборатория в съответствие с най-високите фармацевтични стандарти. В следващите редове представяме тяхната серия SUN LOGIC, която с гордост предлагаме и в Dupissima. Продължете да четете и ще разберете защо сме влюбени в техните формули.

SUN LOGIC е слънцезащитна и регенерираща серия продукти, която предлага двойна защита срещу вредното въздействие на слънчевите лъчи и срещу признаците на стареене на кожата.

Освен слънцезащитния ефект, продуктите от серията SUN LOGIC подготвят, възстановяват и успокояват кожата, като същевременно подчертават и подсилват тена. Цялата серия е формулирана и произведена според стриктните стандарти за производство на медикаменти.

 

Слънцезащита

Продуктите от серията SUN LOGIC предпазват кожата от UVA/UVB лъчите и от синята светлина, благодарение на комбинация от филтри и меланин или лутеин.

 

Слънчеви филтри

–          Широкоспектърна защита от UVА/UVB лъчите.

Меланин/лутеин

–          Намалява вредните ефекти от синята светлина (с източник слънцето и екраните) и по този начин подсилва естествената защита на кожата.

 

Защита срещу стареене на кожата

Излагането на слънце ускорява стареенето на кожата. С течение на времето естествените защитни механизми на кожата срещу вредните влияния на слънцето отслабват. Слънцезащитните продукти SUN LOGIC имат доказана ефективност за защита на ДНК от увреждане, причинено от излагане на синя светлина. SUN LOGIC осигурява регенериращ ефект, благодарение на:

–          ДНК – предпазва клетъчното ДНК от увреждане

–          МЕЛАНИН/ЛУТЕИН – предпазва ДНК от вредното влияние на синята светлина

–          ЕЛАСТОПРОТЕКТИН – предпазва еластиновите нишки

 

Комплекс клетъчна среда срещу стареене на кожата

Комплексът клетъчна среда включва 56 биологично активни вещества, които възстановяват кожата, особено при пациенти с тежки изгаряния.

В слънцезащитната серия SUN LOGIC клетъчната среда спомага за получаването на равномерен тен, като предотвратява признаците на преждевременното стареене (бръчки, фини линии) и пигментации.

 

Ако и вие като нас откривате качествена разлика между серията SUN LOGIC и обикновените слънцезащитни продукти (дори тези от високия клас), може би е време да изберете най-подходящата слънцезащита от SUN LOGIC за вашия тип кожа.

 

Много висока и висока слънцезащита

 1. AGE SUN SUMMUM

Регенериращ фотозащитен крем за лице SPF50+

Квинтесенцията на фотозащитата с регенериращ ефект, формулирана с комплекс клетъчна среда, който да запази младостта на кожата при излагане на слънце.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 1. AGE SUN

Регенериращ фотозащитен крем за околоочен контур SPF50+

Този крем е създаден специално за защита на фината и уязвима кожа в областта около очите, която изисква специфична защита от слънцето.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 1. AGE SUN

Регенериращ фотозащитен крем за лице SPF50

Тази формула с висока защита предпазва кожата от изгаряне и от UV-лъчите, които причиняват преждевременно стареене на кожата.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 1. AGE SUN

Сухото масло с висока защита гарантира получаването на великолепен тен, така че кожата да изглежда красива и с очарователен слънчев загар.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 

Висока и средна слънцезащита

 1. AGE SUN

Регенериращ фотозащитен крем за лице SPF30

Ефикасно предпазва кожата от изгаряне и я защитава от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, които причиняват преждевременно стареене.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 1. AGE SUN

Фотозащитен спрей SPF30

Този свеж спрей предпазва кожата от изгаряне, има регенериращ ефект и е бърз и удобен за нанасяне.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 1. UNI BRONZE

Оцветен фотозащитен крем за равномерен тен SPF20

Предпазва кожата от изгаряне и подпомага получаването на равномерен и блестящ тен.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 1.  AGE SUN

Фотозащитен лосион за тяло SPF20

Предпазва кожата от изгаряне и от вредното въздействие на UV-лъчите. Леката и гладка консистенция е лесна и приятна за нанасяне.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 

Подготовка/възстановяване

 1. PRO SUN

Регенериращи капсули за интензивен тен

Капсулите, обогатени с бета-каротен и витамини, стимулират образуването на златист тен и го поддържат задълго, като същевременно запазват младостта на кожата. Активната съставка лутеин, известна с благоприятното въздействие върху ретината, предпазва очите от ултравиолетовите лъчи.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 

 

 1. LONGUE VIE SOLEIL

Регенериращ крем за лиие преди и след излагане на слънце

Комплексът клетъчна среда с 56 биологичноактивни съставки в Longue Vie Soleil регенерира кожата и запазва младостта ѝ, тъй като спомага за удължаване трайността на тена. Сутрин се нанася за подмладяване и предпазване на кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи. Вечер се препоръчва за възстановяване на кожата след излагане на слънце.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 1. LONGUE VIE SOLEIL

Възстановяващ и успокояващ лосион след слънце

Подсилва естествените защитни механизми на кожата и неутрализира вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Подчертава и удължава трайността на тена. Хидратира и регенерира кожата, като осигурява успокояваща и омекотяваща грижа след излагане на слънце.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

Автобронзанти

 1. AUTO BRONZE

Автобронзант за лице

Оцветеният гел-крем е лесен за нанасяне и осигурява равномерен и естествен тен, без да стои на ивици и петна. Хитратиращите и регенериращи активни съставки спомагат за здравословен и блестящ тен през цялата година.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 

Препоръки за употреба:

Нанасяйте автобронзанта, като започнете от средата на лицето и го разнесете с поглаждащи движения към слепоочията. Избягвайте областта около очите, веждите и границата с косата. Нанесете автобронзанта върху шията и деколтето.

 1. AUTO BRONZE

Автобронзант за тяло

Оцветеният лосион осигурява естествен и равномерен тен на цялото тяло. Придава на кожата естествен и меден слънчев загар.

Препоръки за употреба:

Нанесете автобронзанта по посока от ходилата към бедрата. Избягвайте повторната апликация в една и съща зона, като нанасяте съвсем малко количествео в областта на коленете, петите, лактите и глезените.

Иновацията SUN LOGIC: слънцезащита и регенерация

 

Тайни за оптимално нанасяне на автобронзантите

Ексфолирайте кожата на тялото, като акцентирате в областта на коленете и лактите. За постигане на равномерен тен с автобронзанта е необходимо да отстраните мъртвите клетки от кожата. Използвайте Gommage Eclat Parfait за лицето и Gommage Facile за тялото.

Хидратирайте кожата, за да улесните равномерното нанасяне на автобронзанта. Използвайте Lait Hydrazone Corps или Longue Vie Corps за тяло. За да поддържате тена си, нанасяйте повторно автобронзанта на ВСЕКИ ДВА ИЛИ ТРИ ДНИ.