Клинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACY

Клинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACY

ЕКСКЛУЗИВНО!

В забързаното ни ежедневие е нормално да търсим максимална ефективност във всичко, което правим, включително и в грижата за нашето тяло. Ние от студио за красота Dupissima се опитваме постоянно да поддържаме баланс между това всички наши клиенти да получават висококачествени услуги съобразени не само с индивидуалните нужди на тяхното тяло, а и с времето и средствата, с които те разполагат. А в стремежа си да постигнем това, понякога е нужно просто да експериментираме…


Клинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACYКлинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACY

 

 

Клиничното проучване е направено от Деница Карамфилова, кинезитерапевт в Dupissima – Ring mall, Ралица Коева, кинезитерапевт в Dupissima – Ring mall и Николай Червенков, специалист тяло в Dupissima – кв. Стрелбище.

Каква беше главната цел на проучването?

В началото на 2018-та година, седнахме да помислим как да постигнем маскимална ефективност с работата си, така че да подсигурим не само резултатите, а и да обърнем внимание на изискванията на днешното ни динамично ежедневие. Решението бе да използваме нещо, което работи и да го променим според новопоставените ни цели.

Този нов за целия екип проект и експеримент, с който се заехме, целеше специфичното комбиниране на две от най-доказаните и ефективни процедури за тяло, които предлагаме и с които работим всекидневно: Endosphere Therapy и Venus Legacy.

Какво е ENDOSPHERE THERAPY?

Ендосферната терапия се основава на принципа на компресивната микровибрация, на базата на който чрез предаване на нискочестотни вибрации в диапазона между 39 и 355 Hz се генерира импулсно, ритмично въздействие върху тъканите. Работният накрайник на уреда представлява въртящ се цилиндър, в който са монтирани 55 антиалергични силиконови сфери, разположен в модел на пчелна пита с конкретна плътност и диаметър.

Посоката на въртене и използваното налягане гарантират предаването на микрокомпресията към тъканите, честотата – измерима чрез промяната на скоростта на цилиндъра – генерира микровибрации, а правилната комбинация от тези сили, заедно с времето на приложение, определя интензивността на третирането, която може да се адаптира за клиничното състояние на всеки конкретен пациент.

С едносферната терапия постигаме 5 основни ефекта: дрениране, подобряване кръвообращението, обезболяване (аналгетичен ефект), реструктуриране и повишаване на мускулния тонус.

В резултат на това се наблюдава разнасяне на мастните натрупвания под формата на целулит, тонизиране на мускулите като след тренировка и подобряване общия вид на кожата и тялото.

Само за тяло ли се прилага процедурата?

Endosphere Therapy може да се използва и като стягаща, лифтираща и подмладяваща процедура за лице. Тя се изпълнява с по-малък накрайник, чрез който се прави приятен вибриращ масаж на лицето, вследствие на което се подобрява кръвообращението, производството на колаген и храненето на кожата.

В конкретния случай и цели на проведеното изследване използвахме ендосферната терапия само за третиране на тяло.

Какво представлява процедурата с VENUS LEGACY?

Venus Legacy е първият и единствен медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита и стареенето. Апаратът комбинира три модерни и изпитани технологии – мултиполярна радиочестота (RF), пулсиращо магнитно поле (PEMF) и VariPulse™ технология (VP), с интегриран термометър за анализ на кожата – RealTime Thermal Feedback.

На какъв принцип работи мултиполярната радиочестота?

Преминавайки през тъканите мултиполярната радиочестота (RF) предизвиква загряване на колагена и еластина, което води до частичната им денатурация. Комбинацията от тези ефекти с високата температура активира метаболизма на фибробластите, благодарение на което се стимулира синтез на нов колагаен и еластин и съответно се увеличава плътността и еластичността на кожата. Технологията на пулсиращите магнитни полета повишава пропускливостта на клетъчните мембрани, подобрява усвояването на ценни активни съставки и кислород, стимулира клетъчната обмяна, активира естествените регенеративни свойства на кожата.

Какви са приложенията на апарата?

С Venus Legacy можем да третираме тяло, като в случая целите са ни насочени към редуциране на целулитната мастна тъкан, ремоделиране на проблемните зони, намаляване на обиколката и стимулиране синтеза на колаген и еластин в кожата. Апаратът е приложим и за лице, шия и деколте – с въздействието върху тези зони се цели намаляване на бръчките, стягане, тонизиране и изглаждане на кожата, редуциране на двойната брадичка, намаляване на торбичките около очите, повдигащ ефект в зоната около очите, скулите, веждите, както и цялостно оформяне контура на лицето, шията и деколтето.

И отново в този конкретен случай и цели на проведеното изследване използвахме терапията с Venus Legacy само за избрани зони от тялото.

Как работим с тези технологии и какво решихме да променим и съответно да изследваме, за да ги направим да отговарят на поставените ни цели?

Всяка от посочените процедури има собствен протокол на работа, който е определен и препоръчан от съответната компания производител. Протоколите включват техники за работа за съответния апарат, продължителност, структура и последователност по време на самата процедура и накрая, препоръчителен диапазон от време, през който те да се изпълняват. Тъй като работим с тях достатъчно дълго време, имаме наблюдения, че зададените протоколи за работа вършат прекрасно това, за което са създадени и не изпитваме нужда от промяна в нищо друго, освен препоръчителния диапазон между тях. Зачудихме се има ли начин да увеличим времето между две процедури и така да подсигурим по-голяма ефективност откъм време и финанси, но не и за сметка на получените резултати.

По протокол терапията с Endosphere Therapy  протича в рамките на един месец и се стои от 12 процедури с интервал около 72 часа между всяка една от тях.

Терапията с Venus Legacy протича малко по-дълго, броят процедури е от 5 до 10, като специфичното при тях е, че се извършват с по-голям диапазон от време между всяка от тях и по-конкретно 7 дни.

ЦЕЛ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО

Изследването, което проведохме в рамките на 3 месеца НЕ целеше да докаже ефективността на двете избрани от нас процедури, това вече е осъществено с доста голяма успеваемост от компаниите разработили апаратите. Нашата идея бе да докажем, че комбинацията от двете процедури изпълнени веднъж седмично в период от три календарни месеца би дало също толкова добри и дори по-добри резултати от изпълняването им поотделно с оригиналните протоколи за работа.

За целта използвахме специално подбрани модели, отговаряващи на основните изсквания за здравословно състояние и начин на живот:

 • Добро здравословно състояние изключващо проблеми с основни органи, като черен дроб, бъбреци, сърце, бял дроб.
 • Липса на активни възпалителни процеси/инфекции в зоната на третиране.
 • Липса на онкологични или предонкологични заболявания, независимо дали са били в миналото или в настоящето.
 • Контролирани хормонални проблеми на щитовидната или други жлези.
 • Липса на бременност, кърмене или инвитро процедури.
 • Липса на импланти (силиконови, метални), ботулинов токсин.
 • Добра двигателна активност.
 • Контролирано и балансирано хранене.

Задачата на терапевтите и моделите в рамките на това проучване бе да изпълняват една терапия седмично, състояща се от:

 • Процедура с Venus Legacy – на индивидуално избрана зона от всеки един модел, най-често корем/бедра (с времетраене 45-60 минути).
 • Процедура с Endosphere Therapy на цяло тяло – включваща обработване на всеки един сегмент от тялото на модела, съответно бедра, седалище, ходила, корем, гръб и ръце (с времетраене 60 минути).

ДАННИ

За проследяване на резултатите използвахме 3 основни механизма:

 • Inbody – професионален анализатор, който чрез биоелектрически импеданс измерва теглото, мастната тъкан, мускулната маса, количеството вода в тялото и съответно тяхното разпределение по сегменти.
 • Сантиметрия – антропометрично изследване на тялото, при което използваме шивашки сантиметър, за да отразим разликата в обема на отделните части (ханш, талия, крайници).
 • Фотография – чрез която най-ясно можем да наблюдаваме промени в повърхностните слоеве на кожата, целулитните натрупвания и тонуса на мускулатурата.

РЕЗУЛТАТИ

В нашето изследване включихме хора на възраст между 25 и 50 години.

При 40% от тях комбинирахме действието на Endosphere Therapy с Venus Legacy, а при 60% – прилагахме процедури само с Endosphere Therapy.

След края на изследването сме категорични, че съчетани заедно двата апарата осигуряват изключителни резултати за стягане и оформяне на желаните зони на тялото. Разбира се, те са строго индивидуални и зависят от начина на живот, хранене и генетична предразположеност.

За да придобиете представа за резултатите сме избрали различни случаи:

Жена на 50 години – Endosphere Therapy в комбинация с Venus Legacy

Клинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACYКлинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACYКлинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACY

 

 

 

 

 

 

 

 

Свалени см:

 • корем – 86 см преди / 84 см след процедурите
 • седалище – 96 см / 93 см
 • бедра – 58 см / 52 см

Жена на 28 години – само Endosphere Therapy

Клинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACYКлинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACY

 

 

 

 

 

 

 

 

Свалени см:

 • корем – 95 см преди / 89 см след процедурата
 • седалище – 101 см / 96 см
 • бедра – 60 см / 54 см

Жена на 41 години – Endosphere Therapy в комбинация с Venus Legacy

Клинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACYКлинично проучване за ENDOSPHERE THERAPY и VENUS LEGACY

 

 

 

 

 

 

 

 

Свалени см:

 • корем – 96 см преди / 91 см след процедурите
 • седалище – 103 см / 101 см
 • бедра – 62 см / 58 см