Мезотерапия

DÉTOXYGÈNE

Мезотерапия

Методът мезотерапия е създаден от френския лекар Michel Pistor през 1952 г. Той го определя като нехирургична, относително безболезнена инжекционна процедура, която лекува широк спектър от състояния”. Повече от половин век след откриването на мезотерапията, популярността и приложението й не спират да растат – тенденциите са да се правят слабо забележими корекции на лицето и тялото, като същевременно се поддържа младежки вид.

С времето кожата губи свойството си да се възстановява и най-честите причини за това са слънчевите лъчи, нездравословната храна, тютюнопушенето и стресът, които я правят повехнала, сива и отпусната. Мезотерапията дава бързи и добри резултати. За кратко време се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен, не е необходим болничен престой. Мезотерапията е един уникален метод за бърза хидратация, подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция срещу бръчки.

МезотерапияЗа да възвърнем блясъка и здравето на кожата си, можем да се доверим на  мезотерапия с Conjonctyl (Конжонктил) и NCTF 135 HA.

Конжонктил е единственият сертифициран органичен силиций за инжекционна употреба. Продуктът е на пазара от 1973 г. и оттогава досега няма нито един страничен ефект. Силицият е естествена част от кожата, но с възрастта съдържанието му постепенно намалява и това е една от съществените причини за появата на белезите на стареене. Силицият спомага за изграждането на мрежата от колаген, еластин, глюкозаминогликани и всички останали вещества, които определят здравия вид на кожата. Той е изключително важна съставка от междуклетъчното пространство на кожата в слоя, наречен дерма. Именно там е прицелната точка на мезотерапията.

NCTF 135 (New Cellular Treatment Factor) е утвърден като абсолютен „Златен стандарт“ за мезотерапия поради нанадминатата си степен на ефективност и безупречен профил на безопасност. Независимо клинично проучване, което надхвърля всички познати досега стандарти за дизайн и методи на оценка доказва превъзходството на NCTF 135 в сравнение с познати на пазара мезококтейли. Годишно в света се провеждат над 10 милиона процедури с NCTF, без нито едно нежелано странично действие! NCTF 135 на FILLMED e патентована формула от 54 съставки с органичен произход: 23 аминокиселини, 5 нуклеотидни бази, 12 витамина, 6 коензима, 6 минерала, 1 антиоксидант и хиалуронова киселина. Иновативен метод за стерилизация чрез двойна нано филтрация запазва действието на биологично активните ингредиенти. Единствено при приложение на NCTF 135 само след 24 часа се постига 135% увеличение на броя на фибробластите. Резултат, който не е постиган досега с друг метод и е дал основание да се включи в името на продукта. Резултатите са безспорни: на 72-я час след процедурата се наблюдава 147% ръст в пролиферацията на фибробластите.

Използването на инжектор (мезопистолет) за мезотерапия е най-иновативният подход за извършване на тази процедура. С Pistor Eliance въвеждането на продукта е автоматизирано и изключително прецизно. Апаратът позволява на терапевта да определи дълбочината на проникване на продукта и микроубожданията да са абсолютно еднакви. Техниката „Мезолифт” (или повърхностни микроинжекции – въвеждането на продукта става едва на 1-2 мм в кожата) е нежна, безболезнена и реакцията на организма е почти невидима. Процедурата с инжектора увеличава комфорта на пациента и същевременно е изключително ефективна. След края на терапията можете да се върнете на работа. Резултатите са както моментални, така и дългосрочни при прилагане на двата продукта. Няколко дни след терапията ще се разгърне цялостният ефект на процедурата – кожата ще е по-плътна, свежа, стегната и сияйна. Терапията с Конжоктил  е подходяща не само за антиейджинг процедури, а също и за: целулит, стрии, скалп, бюст, отпусната кожа на тялото, фиброза. Ефектите от мезотерапията при антиейджинг процедурите са: ревитализация, дълбока хидратация, изглаждане на фини бръчки на лице, шия, деколте, ръце и други части на тялото, подобряване на тургора, еластичността и цвета на кожата, стягане и цялостно подмладяване. Мезотерапията освежава и възстановява жизнеността на увредената, дехидратирана и повяхнала кожа.