Представяне на процедури с Filorga и козметичната серия Skin Perfusion

Представяне на процедури с Filorga и козметичната серия Skin Perfusion

Laboratories Filorga е френският лидер в естетичната медицина, марка, която повече от 40 години създава медицински продукти, посветени на съхраняване младостта на кожата и забавяне процеса на стареене. Продуктите на Filorga са високоефективни, високотолерантни и абсолютно безопасни. Представени са в 3 групи: медицински продукти (филъри, мезотерапевтични разтвори), професионална линия продукти Skin Perfusion (за приложение в козметичния салон и за домашна грижа) и линия Medi-Cosmetique, която съчетава най-доброто от света на естетичната медицина и козметиката. Всички продукти от линията Medi-Cosmetique съдържат идентични активни съставки, използвани в медицинската практика.

 


Представяне на процедури с Filorga и козметичната серия Skin Perfusion

 

 

Д-р Мария Тончева
дерматолог, ексклузивен представител на
FILORGA LAB


Д-р Тончева, защо NCTF 135 е утвърден като абсолютен златен стандарт за мезотерапия?

Представяне на процедури с Filorga и козметичната серия Skin PerfusionКомпанията Filorga е създадена през 1978г. от Мишел Торджман, един от първите лекари във Франция, завършил специалността естетична медицина. Интересите му са в областта на клетъчното стареене и заедно с екип от специалисти изследва причините и предлага ефективни решения за повлияване на всички белези на остаряване на кожата. Laboratories Filorga е първата компания в света, създала мезотерапевтичен продукт (NCTF 135), който доказано стимулира производството на нови фибробласти. NCTF 135 (New Cellular Treatment Factor) е утвърден като абсолютен „Златен стандарт“ за мезотерапия поради нанадминатата си степен на ефективност и безупречен профил на безопасност. Независимо клинично проучване, което надхвърля всички познати досега стандарти за дизайн и методи на оценка доказва превъзходството на NCTF 135 в сравнение с познати на пазара мезококтейли. Годишно в света се провеждат над 10 милиона процедури с NCTF, без нито едно нежелано странично действие! NCTF 135 на Filorga e патентована формула от 54 съставки с органичен произход: 23 аминокиселини, 5 нуклеотидни бази, 12 витамина, 6 коензима, 6 минерала, 1 антиоксидант и хиалуронова киселина. Иновативен метод за стерилизация чрез двойна нано филтрация запазва действието на биологично активните ингредиенти. Единствено при приложение на NCTF 135 само след 24 часа се постига 135% увеличение на броя на фибробластите. Резултат, който не е постиган досега с друг метод и е дал основание да се включи в името на продукта. Резултатите са безспорни: на 72-я час след процедурата се наблюдава 147% ръст в пролиферацията на фибробластите.

Инжектирането на NCTF 135 доставя директно в клетките най-важните елементи, необходими за нормалната им функция и така те преодоляват основните фактори на стареене. NCTF 135 HA като антиейджинг мезотерапия води до глобално, прогресивно и видимо подобрение в качеството на кожата, поради стимулиране на естествените процеси на производство на хиалуронова киселина, колаген и еластин. Подобрената клетъчна активност се изразява във видимо намаляване на бръчките със 72%, увеличаване хидратацията на кожата със 132%, повишаване на блясъка със 144% и тонуса със 103%. Подобрената клетъчна активност на фибробластите по естествен начин води до увеличаване на общата плътност с 256%. Поради съдържанието на антиоксиданти, клетъчната защита от свободните радикали е завишена с 90% (данни от клинично проучване). Серия от 4 процедури през 2 седмици гарантира дълготрайно подмладена, красива и добре защитена кожа.

Зоните, подходящи за третиране с NCFT 135 са лице, горен и долен клепач, шия, деколте, ръце и скалп. Изключителен резултат се наблюдава при тъмни кръгове и торбички под очите.

С какво се отличават професионалните пилинги на Filorga от останалите, предлагани на козметичния пазар?

Професионалните пилинги на Filorga са с уникална концепция, съчетават висока толерантност и ненадмината ефективност. Представляват комбинация от активни съставки и включват внимателно избрана киселина за специфично лечение – бадемова, гликолова, фитикова и лимонена, плюс глюконолактон с мощно кератолитично действие. Мезотерапията с NCTF 135 идеално се комбинира с новата генерация пилинги на Filorga. Освен че отстраняват роговия слой благодарение на комплекс от антиейджинг съставки с органичен произход, пилингите подпомагат метаболитните процеси във фибробластите и допълнително стимулират производството на хиалуронова киселина, колаген и еластин. Така кожата се уплътнява и става по-сочна, свежа и бляскава. За разлика от всички широко използвани пилинги, продуктите на Filorga – Time, Bright и Light Peel нямат никакви нежелани странични действия, като зачервяване, лющене и повишена фоточувствителност и може да се прилагат целогодишно. Според специфичните нужди на кожата можем да избираме пилинг срещу пигментации, бръчки или мазна кожа, склонна към комедони. Light Peel е за целогодишно ползване, без никакъв риск от повишаване чувствителността на кожата към слънчеви лъчи и поява на пигментации. Много подходящ е за младежка, мазна или фина, чувствителна кожа, както и за такава с първи бръчици. Резултатът е видим още след първата процедура. Тенът е избистрен и сияен, а кожата остава чиста, без комедони. Опитът показва, че след този пилинг дори не се налага да се прави механично почистване на кожата. Това е така, защото той фино излющва и почиства кожата – черните точки изчезват, а порите се свиват. От пилинг се нуждаят и тези, които имат хиперпигментации по лицето и ръцете – било от излагане на слънце или заради т.нар. „възрастови” петна.

Bright Peel излющва съществуващите пигментации, но в него има и компоненти, които блокират конкретен ензим в кожата, а заедно с това предотвратяват образуването на нови петна. Необходими са 4 процедури през 10-15 дни за пълно изчистване на лицето. Заедно с това кожата се регенерира, тъй като се стимулира производството на колаген. При изразени бръчки се предпочита Time Peel, който видимо заглажда бръчките и „изтрива” следите на времето. И трите варианта на пилинг (Light, Bright &Time) се прилагат във всички възрасти и зони на лицето, включително и околоочния контур. Тази зона се повлиява изключително добре когато третираме увисване на клепача, пигментации и бръчки. Кожата подобрява своята плътност и еластичност, тъй като се стимулират процесите на регенерация. Резултатът се дължи на специално добавения коктейл с антиейджинг съставки, които лесно проникват в кожата, след като роговият слой се премахне. Тази специална формула стимулира фибробластите да произвеждат по-активно колаген и еластин, кожата се уплътнява и става по-сочна, свежа и бляскава. Естетичният резултат е видим и траен, защото е възстановен клетъчният метаболизъм и трайно е подобрена структурата на тъканите. Комбинацията на Филорга пилинг с мезотерапия с NCTF 135 е известна като мезопил – метод, който увеличава запасите на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата и по този начин удължава кредита на младостта.

Защо иновативният апарат CRYOLED е важен за козметичния салон?

Представяне на процедури с Filorga и козметичната серия Skin PerfusionПатентованият уред CRYOLED е медицинска разработка на Laboratories Filorga и гарантира прецизни и сигурни резултати, изразяващи се в лифтинг, стягане и подобряване тонуса на кожата. CRYOLED съчетава криотерапия и терапия с LED светлина и е незаменим помощник в професионалните процедури, тъй като ускорява проникването на активните съставки от приложените продукти и стимулира клетъчната регенерация.  Апаратът е създаден специално, за да осигури по време на терапията постоянна температура от –10°C до –18°C. Разработените терапии с CRYOLED повлияват благоприятно лице, шия и деколте. Базовата CRYOLED терапия за лице включва 6 процедури на интервал 1 седмица и преминава през  следните етапи:

1. Пилинг на Филорга
  • Light, Bright или Time Peel
  • LED терапия.
2. Нанасяне на специални гелове, разработени
за работа с CRYO накрайника на уреда.
Целта е да се третират специфичните
нужди на кожата.
  • Hydra Cryo – серум за хидратация
  • Time Cryo – серум за корекция на бръчки
  • Lift Cryo – серум за мощен лифтинг
  • Light Cryo – серум за блясък

При CRYO режима уредът поддържа стабилизиран и постоянен охлаждащ ефект за кожата. Базирана на принципа на термалния шок, криотерапията поражда бърза последователност от свиване и отпускане на кръвоносните съдове. Това подпомага по-доброто проникване на активните съставки, обогатява кожата с кислород и подобрява клетъчния метаболизъм.

Представяне на процедури с Filorga и козметичната серия Skin PerfusionCRYOLED постига идеална симбиоза между биостимулиращия ефект и действието на активните съставки. Апаратът, създаден специално за Filorga, предизвиква много бързо падане на температурата до –18°C за третиране кожата на лицето и –10°C за околоочния контур. След процедурата фините линии и бръчки са релаксирани, белезите на умора са заличени, микрорелефът е изгладен, a тенът – сияен. В LED режим (подмладяваща фототерапия) уредът изпраща светлинни вълни до ядрото на клетката. Стимулира митохондриите, които представляват „електростанцията“ на клетката и преобразува енергията на органичните молекули в енергия, която може да се използва от клетките (АТР). Всеки тип светлина излъчва вълна с различна дължина и осигурява ефективно третиране на множество кожни проблеми.  Синята светлина прониква до ниво епидермис, като действието е антибактериално и затова се използва главно за третиране на акнеична кожа. Зелената достига до дермоепидермалната граница, обхващайки епидермиса и базалния слой. Регулира процеса на меланогенеза в кожата и намалява пигментацията. Жълтата светлина прониква до среден дермис и има възстановяващо и противовъзпалително действие.

Червената светлина достига до дълбок дермис и хиподермис като регенерира кожата, прави я по-стегната и стимулира синтеза на проколаген. За максимален ефект от фототерапията Filorga разработи универсален LED aктиватор с фотоактивни съставки, заедно с NCTF и хиалуронова киселина за максимизиране на ефекта от всяка светлина.

Уредът излъчва 4 типа светлина с опция за контрол на интензивността на светлината. Снабден е с 20 LED лампи последно поколение и позволява избор на комбинирани програми на работа, спрямо преценката на специалиста.

След подмладяващата фототерапия кожата е стимулирана отвътре и заредена с енергия, синтезът на колаген и еластин е увеличен, а поддържащата структура в кожата е трайно подсилена. Клетъчните функции са оптимизирани.

Представяне на процедури с Filorga и козметичната серия Skin Perfusion

Бихте ли представили козметичната серия Skin Perfusion?

Серията Skin Perfusion наподобява медицинските процедури за подмладяване на Filorga, с помощта на ексклузивни техники, напълно безопасни за приложение и с индивидуална насоченост спрямо нуждите на кожата. Серията е специално разработена за употреба в професионалните салони. Тези високоефективни техники осигуряват моментално видими резултати, които се запазват и в дългосрочен аспект. Ексклузивните техники на Skin Perfusion са комбинирани с продукти с висока концентрация на активни съставки за една цялостна и специализирана грижа за кожата. Професионалната серия продукти, използвана в салона е специално разработена и за домашна употреба с цел оптимизиране ефекта от терапиите и поддържане на постигнатите резултати в дългосрочен аспект.

Всички продукти от серията Skin Perfusion за професионална и домашна грижа съдържат ексклузивната формула (хиалуронова киселина + NCTF). Тези съставки са капсуловани в специални хроносфери с многослойна структура, чрез които формулата е с продължително освобождаване и с насоченост към регенеративните слоеве на кожата – специална разработка CNRS, патентована за лаборатории Filorga. Изследвания доказват и гарантират оптимално импрегниране във всяко ниво на кожата. Доказано след 24 часа от приложението на NCTF – броят на фибробластите е нараснал със 135%. Това изследване е доказателство за ефективността на клетъчно таргетираната формула на Filorga.

Козметичната серия Skin Perfusion представлява пълна гама от 37 продукта (18 за професионална употреба и 19 за домашна грижа), съчетани в 6-степенна система за оптимално подмладяване на кожата, които гарантират категорични и видими резултати. Продуктите съчетават хиалуронова киселина, витамин С и други познати съставки с иновативни патентовани комплекси, специално разработени от Laboratories Filorga. Текстурата е ултралека и се разтапя в кожата, а ароматът е фин и ненатрапчив. Продуктите за домашна употреба са в обезвъздушени опаковки, т.е. с намалена концентрация на консерванти и това ги прави подходящи и за клиенти с чувствителна кожа.