Различните лосиони на Forlle’d

Различните лосиони на Forlle'd

За сложния строеж на нашата кожа

 

Като най-големия орган на човешкото тяло, кожата е нашата първа линия на защита срещу околната среда, различни инфекции и наранявания. Качеството на кожата и нейното състояние допринасят значително за усещането ни за здраве, благосъстояние и, разбира се, красота.

 

Кожата се състои от три основни слоя: епидермис, дерма и хиподерма.

Най-външният слой на кожата – епидермисът, действа като механична и антимикробна бариера и създава тонуса на кожата ни. Самият епидермис се състои от няколко слоя и по същество представлява „тухлена стена“ от клетки, известни като кератиноцити, които са в състояние да разделят и събират, като по този начин предпазват тялото от вируси, бактерии, патогени, слънчева радиация, както и от топлина и дехидратация.

Дермата под епидермиса се състои от клетки, наречени фибробласти, заобиколени от извънклетъчни продукти. Извънклетъчната среда се състои от колагенови и еластинови влакна, плуващи в гликопротеинов гел. Дермата съдържа голямо количество вода и хиалуронова киселина – една от съставките на извънклетъчната матрица, която играе решаваща роля за задържането на водата в дермата и стабилизирането на колагеновите и еластиновите влакна. Дермата действа като “възглавница”, която предпазва тялото от стрес и играе важна роля в лечебния процес.

Хиподермата е най-дълбокият слой на кожата и се състои от фибробласти, мастна тъкан и макрофаги. Тя стои на ключова позиция като терморегулатор и резервоар за енергия.

 

Как да се грижим за нея най-правилно?

 

С напредването на възрастта кожата ни претърпява промени, особено в нейната клетъчна активност и в клетъчната среда. Тези промени водят до влашаване във външния вид на кожата, нейното качество и състояние. Грижата за кожата, забавянето на процеса ѝ на стареене и поддържането ѝ възможно най-дълго здрава е много важно, тъй като здравето на кожата влияе върху цялостното ни качество на живот.

За тази цел е изключително важно да се работи на няколко нива едновременно. Важно е да преминете през епидермиса и да доставите активни съставки до най-дълбокия слой на кожата – дермата, тъй като точно тук протичат процесите на стареене. Основният клетъчен тип на дермата – фибробластите, произвеждат структурните протеини колаген и еластин, както и хиалуронова киселина, които са изключително важни, тъй като придават на кожата обем и я правят да изглежда здрава и гладка. С течение на времето фибробластите произвеждат по-малко структурни протеини, което води до стареене на кожата и влошаване на здравето ѝ, затова не е чудно, че запазването и подмяната им е основната грижа на много продукти или процедури за грижа за кожата.

Едно от най-обещаващите направления в съвременната естетична медицина е създаването на неинвазивни продукти, които ще подобрят свойствата на кожата. Разработването на такива продукти е сложен процес, който включва голямо количество изследвания, набор от квалифицирани експерти, както и използване на най-иновативната технология и внимателно подбрани съставки.

Различните лосиони на Forlle'd

Пример за такъв физиологичен, ефективен и безопасен подход към терапиите за лечение на кожата са продуктите на Forlle’d.

Методът Forlle’d се основава на комбинация от патентовани ултра нискомолекулни съставки с уникалната система за доставка, която позволява на лабораторията на Forlle’d да произвежда високоефективни формули, които регенерират, подмладяват и възстановяват кожата без нужда от инжекции.

Друга важна особеност при тази козметика е, че почти всички серии за грижа за кожата се състоят от няколко стъпки, като първата задължително е лосион. Да, не тоник, а лосион.

 

 Какво всъщност е това?

 

Най-важното свойство на лосионите на Forlle’d е, че те подготвят кожата да възприеме по-качествено и ефективно последващите стъпки, за да могат продуктите да достигнат именно до онези дълбоки слоеве на кожата, за които говорихме по-рано. Също така те: интензивно хидратират кожата и осигуряват ежедневна грижа против стареенето.

 

Нашият съвет е, че инвестицията в лосион оправдава и осмисля покупката и използването на последващите стъпки от грижата за вашата кожа. Всички лосиони на Forlle’d можете да разгледате и закупите тук на сайта ни.