Скулптуриращ масаж

Процедура за Бюст

Скулптуриращ масаж

СКУЛПТУРИРАЩ МАСАЖ – ефективана масажна техника ( патент РФ №2210350), използвана за корекция на отделни части на тялото и повишаване силата на различни мускулни групи, като се има предвид физиологичните особености на организма.

Скулптуриращ масажМетодиката на скулптуриращия масаж влиза в топ 10 на най-добрите масажни методики според списанието “Les Nouvelles Estetiques”.

При използването на метода на скулптуриращия масаж може при необходимост да се намали обема на отделни участъци на тялото с 3-3,5 см или да се увеличи с 2-2,5 см след провеждането на курс масажи. След отчитането предразположеността на организма към намаление на мазнините или увеличение на мускулната маса (т.е. съществуват дни, когато организма лесно губи мазнините или увеличава  мускулната маса).

Скулптуриращ масажМетода се отличава от известните масажни методи с избирателно въздействие на една или друга тъкан  в организма, като отчита физиологичните процеси в организма, като позволява да се достигнат значими резултати при корекцията на фигурата. Такива изменения на обема се достигат с помощта само на мануално въздействие.

Допълнителното използване на кремове, гелове, ароматерапия, маски за тяло, физически упражнения значително повишават ефекта на масажа. В метода се използват както известни масажни похвати, така и нови разработени похвати. Масажната процедура е абсолютно безболезнена. Използването на скулптуриращия масаж също позволява значително да се намали вероятността появата на целулит.

Авторът на скулпторитащият масаж е Андрей Гребенников –  старши научен сътрудник в секторите спортна, възстановителна медицина и физиология на спорта при Санкт- Петербургския научно – изследователски институт за физическа култура (ФГБУ СПбНИИФК), кандидат на педагогическите науки.

Скулптуриращ масаж

Андрей Гребенников – автор на патентован метод „Скулптуриращ масаж”. От 2001 е провел 195 семинара и мастер класове в Русия, Австрия, Испания, Латвия, Литва, Белгия, Холандия, Хонг Конг, Великобритания, САЩ, Израел, Дания, Естония, Украйна, Казакстан, Финландия и др.страни. Към днешна дата около три хиляди специалиста по масаж използват в своята практика методиката на „Скулптуриращ масаж”.

Гребенников Андрей Иванович се явява автор на пет научни творби по моделиране на фигурата и корекция на възрастовите изменения, издадени в Русия и чужбина. Написал е повече от 50 научни статии, публикувани в научни и специализирани списания свързани с проблемите в масажа и козметиката („Масаж”, „Естетика на тялото”, „Козметика и Медицина”, „KOSMETIK international”, Spa&Salon”, “Baltikum Kosmetik”, “In Essense”, “Esthéticienne”, “Aromatherapy Times” и др.).

Андрей Гребенников  е постоянен говорител на научни форуми свързани с проблемите на масажа и козметологията. Включен е в състава на научна група, в качеството си на масажист, който е работил в националните отбори на СССР и Русия, както и във футболни клубове във висшата  лига на Русия.

Повече за метода може да научите ТУК.

Цена на курс от 8 процедури 640лв.