Мускулно подмладяване с Imperium Med

Мускулно подмладяване с Imperium Med

Защо Подмладяването на мускулите е бъдещето в естетичната медицина?

Едно от най-неприятните последствия от оставяването е загубата на обем в средната част на лицето. От години се опитваме да се борим с тези промени, като наблягаме на стимулиране на фибробластите, за да произвеждат повече колаген и еластин и често хората прибягват до поставянето на филъри, точно за да компенсират загубата на свежест и младежки вид.

Истината е, че кожата е само един от елементите на лицето, но най-голяма загуба на обем се предизвика от стареенето на костите и черепа, както и от изтъняването на мускулите.

Всяка тренировка на мускулите, индиректно подпомага храненето и кръвоснабдяването на подлежащите кости и се явява профилактика на загубата на костна плътност.

 

Всяка тренировка ли е еднакво добра?

За съжаление, често пъти с неправилни лицеви упражнения вкъщи или неподходяща face yoga можем да постигнем обратния ефект.

Мимическите мускули лежат непосредствено под кожата на главата и лицето и за разлика от скелетните нямат фасция. Те в по-голямата си част започват от костите на черепа, а се вплитат в кожата. Затова, когато се съкратят, те движат определени участъци от кожата вследствие, на което се променя изражението на лицето.

От там идват и мимическите бръчки, в следствие на повтарящи се мимики. Затова когато правим сами упражнения, трябва да бъдем много внимателни за да не ускорим нежелани процеси.

 

Мускулите на лицето не са самостоятелна система

Съществува, така да се каже, звено от мускул, свързваща тъкан и мазнина. Всъщност това звено е това, което засяга лицевата мобилност. Мускулите не могат да се разглеждат като отделна единица, защото те са интегрирани в система, която още през 1991ва се споменава като система от лицеви тъкани. И точно затова всеки път, когато третираме мускулите, ние повлияваме всико от костите, SMAS (повърхностна мускулно-апоневротична сиситем) през хиподерма и дерма.

Така постигаме цялостно подмладяване и лифтиране на лицето.

Мускулно подмладяване с Imperium Med

Как работи Imperium Med?

Апаратът съчетава  с две технологи- диатремия и диатермоконтация.

Diatermocontraction® е патентована технология на италианския лидер в медицинскта апаратура Brera, базирана на радиочестота с изключителна патентована модулация, която позволява ендогенно загряване (диатермия), като същевременно предизвиква масивни мускулни контракции.

Imperium Med 400 е първият  в света медицински апарат с Diatermocontraction®.

Уредът Imperium Med 400, освен че представлява върхово постижение сред познатите уреди, има особеността да създава значително възбуждане и стимулиране на клетъчно ниво във всеки вид участваща биологична тъкан, до степен да се получи усилване на всички действия на ендогенната термотерапия или по точно:

 • вазодилатация
 • анталгичен ефект
 • оксигенация на тъканите

Това  върху мускулната тъкан се проявява с максимална и пълна контракция както в атермичен режим (без възприемане на топлина), така и в термичен режим (синхронна топлина на контракцията).

Това нововъведение възбужда нервно-мускулните вретена и увеличава скоростта на плъзгане на актиновите и миозиновите нишки; активира и ускорява калциево-йонната помпа на фиброклетките и тяхното производство на АТФ, което води до мускулна контракция.

В допълнение, като вземем предвид топлинния ефект, характерен за диатермията, и ефикасността на топлината, е лесно да заключим, че получената мускулна контракция със сигурност е много полезна за незабавното възстановяване на мускулите, тъй като се случва в аеробна атмосфера с намаляване на умората и бързо елиминиране на отпадните продукти като млечна киселина, увеличаване на разтегливостта на сухожилията и еластичността на мускулната тъкан.

Imperium med прилича на интензивна тренировка за лице, която помага за стягане, увеличаване на обема и тонизиране на кожата и мускулите.

Тя придава на лицето по-здрав и естествено по-млад вид по неинвазивен и природен начин.

Мускулно подмладяване с Imperium Med

Основни предимства на процедурата

 • ЕДНОВРЕМЕННО АКТИВИРАНЕ НА ВСИЧКИ МУСКУЛНИ ВЛАКНА И НА ФИРБРОЛАСТИТЕ НА ДЕРМАТА
 • УВЕЛИЧАВАНЕ НА КОЛАГЕНА И ЕЛАСТИНА, КОИТО ПРОТИВОДЕЙСТВАТ НА ПРИЗНАЦИТЕ НА СТАРЕЕНЕ
 • ЛИФТИНГ ЕФЕКТ БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИГЛИ
 • ДЪЛГОТРАЕН И ВИДИМ ЕФЕКТ
 • ВИДИМ РЕЗУЛТАТ ОЩЕ СЛЕД ПЪРВАТА ПРОЦЕДУРА
 • БЪРЗ ПРОТОКОЛ ОТ 6 ТЕРАПИИ ПО 1 СЕДМИЧНО

 

Imperium MED 400 се използва в естетичната медицина за лечение на множество несъвършенства като:

– Периорбитални и околоочни бръчки

– Загуба на глобален обем

– Липса на блясък

– Отпуснатост на шията и лицето

 

Как протича процедурата?

Терапията протича в 2 стъпки

 1. Третирането на кожата с диатермия генерира локално повишаване на температурата, за да стимулира фибробластите да създават повече колаген, еластин и хиалуронова киселина. Благодарение на комбинираната терапия по време на един и същи сеанс, при който детоксикирате, възстановявате и подхранвате кожата, тя ви позволява неинвазивен “лифтинг” ефект с естествен вид. С напредването на възрастта производството на колаген в кожата намалява и тя губи обем, еластичност и хидратация, а съдовата тъкан също намалява. В резултат на това кожата става по-тънка, по-мека, стресирана и дехидратирана. Ендогенната топлина, произведена от стимулацията с IMPERIUM®, в продължение на 2-4 месеца предизвиква образуване и растеж на нов колаген, с подобряване на мрежата на извънклетъчния матрикс. След сеанс на Империум кожата ще засияе, фините линии и бръчките ще намалеят, а челюстните линии ще бъдат по-стегнати. По време на тази част от процедурата ще усещате само приятна топлина- без парене и дискомфорт
 1. Диатермоконтракцията провокира неволево съкращение на мускулите. Тази тренировка също е на два етапа. Във първия си представете загрявката във фитнеса, където правите кардио и всички мускули се активират, за да се подобри техния тонус, да се декосикират и да се кръвоснабдят. Във втората част е по-скоро силова тренировка, която цели увеличаване обема на мускула и се акцентира само на мускулите, които лифтират лицето – мускула на усмивката, скулата, клепача. Тук индивидуално се набляга на зоната, спрямо е сред приоритетите на клиента. Процедурата не е болезнена, но не може да се определи и като приятна. В първия момент усещането е странно и непривично, но бързо се адаптираме към усещането и клиентите бързо претръпват към контракциите и се пристрастяват и влюбват в резултата.

 

Какъв ефект можем да очакваме?

 • Повдигане на веждите (третиране на челото, по-жизнен, по-малко стресиран вид)
 • Лифтиране на бузи и скули
 • Намаляване на назолабиалните бръчки.

 

Процедурата не е подходяща за вас ако имате активно акне или зъбен имплант поставен преди по-малко от 6 месеца, разбира се всички общи противоказания като злокачествени заболявания, туберколоза, бъбречна недостатъчност, пейсмейкър, бременност, метален имплант в зоната и треска, също са в сила.

 

Цена

 Ендократна процедура 280 лв.

Демо процедура 140 лв.

Пакет от 6 процедури 1500 лв.

 

Запишете Вашата тестова процедура СЕГА!