Петя Игова

Петя Игова

Петя ИговаПътят към перфектната фигура изисква желание, упоритост и воля, много воля!

 

В Dupissima ме покани Тяна. Аз вече работех за нея в друг обект, с който тя се занимаваше. Предложи ми да пробвам, каза, че ще си правим много безплатни процедури. (Смее се.) Тогава работех на две места, но нямаше как да ѝ откажа, все пак безплатни процедури… В салона имаше нови и модерни апарати и перспектива за сериозно развитие. Харесвах начина, по който умее да надъхва хората, как вярва във всяка процедура, която предлага, как беше хем шеф, хем приятел, амбициозна и винаги усмихната. Започнах работа в Dupissima заради нея, сега като се замисля безплатните процедури са били само бонус.

Как попаднахте като клиентка на студио за красота Dupissima?

Попаднах съвсем случайно на брошура, в която се рекламираха процедури за справяне с целулита и излишните мазнини. По това време (2000 г.) бях все още ученичка и не разполагах с много заделени пари, та това, което най-силно ме привлече беше, че първата процедура е безплатна. Не бях много информирана, а и честно казано не вярвах в тези неща, но реших да пробвам поне една процедура. Записах си час. Когато се запознах с Тяна, тя беше много млада, усмихната, положително заредена и безкрайно мила. Така ме омагьоса, че и за миг не се замислих и дадох всичките си спестени пари за процедури вместо за шофьорски курс. След месец стриктно изпълнение от моя страна и добре подбрана комбинация процедури от страна на Тяна, резултатът беше – 7 кг. Без спорт и хранителен режим.

 На какво се дължи голямата промяна във вашата визия?

През последните години тялото ми се е променяло многократно. Резки промени, плюс-минус 10 кг за един месец. Постоянна борба, често се отказвах, после пак започвах. Работата ми също пречеше (поне тогава така си мислех) на какъвто и да било режим. Вечеря в 22–23 ч. беше ежедневие. Освен загуба на мускулен тонус, това доведе и до отпускане на кожата. През 2015 г. започнах да тренирам интензивно Kangoo Jumps, 5 пъти седмично. Ходех след работа с дъщеря ми от единия до другия край на София, но нищо не можеше да ме спре. И така една година. След това започнах да ходя на фитнес. Тренирах 2–3 пъти седмично с инструктор. Не мога да кажа, че съм постигнала на 100% желаните резултати, но определено тялото ми е много променено. Доволна съм най-вече от това, че се промени мисленето ми, научих много неща, здрава съм, имам много повече енергия, болките в гърба и кръста вече ги няма.

Труден ли беше вашият път към перфектната фигура?

Дали е трудно… и още как, но пък нямаше да е толкова хубаво, когато дойдат резултатите. Без ограничения е почти невъзможно да се постигне много. Направо премахнах от менюто си всичко сладко, тестено, пържено, мазно и т.н. Научих се да вечерям до 18 ч. без никакъв компромис, повече вода и увеличих тренировките си на 4-5 пъти седмично, като задължително тренирам с инструктор. Не винаги съм срещала подкрепа у дома и в работата от колегите. Някои ме мислят за крайна, казват, че е прекалено, че и така съм си добре. Но само аз знам как се чувствам сега и как съм била преди. Разбира се и аз съм човек и не мисля, че крайното ограничение е решение за дълъг период. Човек може и трябва да хапва и малко „вредна” храна, но разбира се не късно вечер и не всеки ден.

Какво бихте посъветвали дамите, които искат да се отърват от излишните килограми и от целулита?

Първо трябва да решат, че наистина го искат. Да го направят за себе си. Да потърсят добри специалисти, които да препоръчат подходящи процедури. Да не се отказват, защото всичко отнема време, изисква постоянство, непрестанна грижа и разбира се средства. Но когато започат да виждат резултати, когато здравето им се подобри, когато започнат да се усмихват повече, никога не биха си позволили да се върнат назад. И да знаят, че правилното хранене и спортът са на първо място. Процедурите помагат, но с тях няма как да изправим стойката си, да овладеем на 100% целулита, да се преборим с лошото настроение. Пътят към перфектната фигура изисква желание, упоритост и воля, много воля!