STUDEX 75

STUDEX 75

Безспорно обеците са едни от най-прекрасните дамски бижута, подходящи както за ежедневието, така и за специални поводи, тъй като придават стил и подсилват очарователното излъчване на жената. Защо Studex 75 е най-добрата система за поставяне на обеци в света, как протича процедурата, каква е препоръчителната домашна грижа – на тези и други въпроси отговаря Петя Игова, терапевт, студио за красота Dupissima – Стрелбище.


STUDEX 75

 

 

Петя Игова,
терапевт,
студио за красота Dupissima – Стрелбище


Петя, с какво Studex 75 се отличава от останалите системи за поставяне на обеци?

Studex 75 е американска система за поставяне на обеци. Ние работим със Studex 75 вече 5 години, като пробиваме уши. Системата се отличава от останалите с това, че апаратурата е малка, безшумна и позволява много бързо и точно да се постави обецата. Процедурата е почти безболезнена, усеща се само леко ощипване. Обеците, с които работим, са изработени от хипоалергенна медицинска стомана с много високо качество и предлагаме изключително голям избор от модели, подходящи за всички възрасти. Тези обеци са истински бижута, позлатени и посребрени, с различни карати и всеки клиент може да открие своя модел. Най-важното е, че материалът е хипоалергенен и дори хора, на които са им пробити ушите могат да си закупят обеци, защото няма никакъв риск от алергия. Досега нямаме клиент, при който да се е появила алергична реакция от обеците.

STUDEX 75

Как протича процедурата и има ли някакви ограничения?

За пробиването на уши няма ограничение във възраст и пол – дупчат се уши на бебета, деца, подрастващи, възрастни. Най-мъничкият ми клиент беше бебе на 40 дни, а най-възрастният – жена на 80 години. Процедурата е търсена и от мъже. Обеци могат да се слагат и на външната хрущялна част на ухото, по-специфично е поставянето им върху вътрешната част на хрущяла и в този случай е по-добре да се направи в пиърсинг студио. Външната част зараства малко по-бавно от стандартната, но няма проблем при пробиването и поставянето на обеците.

Процедурата протича сравнително бързо и стресът е сведен до минимум, което е особено важно за децата. По принцип и възрастните се притесняват, тъй като не знаят какво е усещането. Задължително се попълва информирано съгласие за процедурата, като някои клиенти вече са го прочели в нашия сайт и идват подготвени, а ако не са – това може да стане и на място. Процедурата е стерилна, използват се медицински ръкавици за еднократна употреба, почиства се ухото, подсушава се, маркира се със специален маркер за разчертаване на мястото, където ще се постави обецата. Всъщност това е най-сложната част, защото от правилното разчертаване зависи поставянето на обеците на точното място, т.е. в центъра на меката част на ухото, за да няма последващо увисване. Когато сме готови с маркирането, слагаме обеците (всяка е в собствена стерилна кутийка) на апарата, като имаме възможност за едновременно поставяне на двете уши или последователно. Поставянето буквално е за секунди.

Малко по-сложно е при децата, защото трябва да стоят мирно, като при по-малките е желателно родителите да помогнат. Ако детето е стресирано, изчакваме да се успокои и раз-два-три обецата е поставена, след което меката част на ухото се намазва с антибактериален гел, който остава при клиента за ползване вкъщи.

Важно е да отбележа, че при перфорацията нито апаратчето докосва ухото, нито ние с ръце, автоматично се поставя дори и закопчалката на обецата. Самата обеца продупчва ухото и винтчето автоматично се закопчава от задната страна, което става изключително бързо, просто за миг. В интерес на истината самата подготовка отнема повече време.

Днес в много поликлиники се пробиват уши, но поради липсата на достатъчно практика много често ушите на клиентите са продупчени накриво. Освен това не винаги се маркира мястото на продупчване и не се следи симетрията, което може да доведе до неестетично разположение на обеците. Смея да кажа, че ние притежаваме много голям опит и подобни грешки при нас са изключени. Освен това искам да успокоя родителите на бебетата, че дупчицата след време няма да се измести, тъй като ухото расте симетрично.

Каква е препоръчителната домашна грижа?

STUDEX 75След поставяне на обеците задължително правим инструкция за домашна грижа – през първите 24 часа ушите не трябва да се мокрят и да се използват шампоани и балсами. Не препоръчваме плуване в басейн 3-5 дни след процедурата заради препаратите във водата. Гелът, който даваме, се ползва 2 пъти дневно в рамките на 3-4 дни, без да се свалят обеците – поставя се по 1 капка отпред и отзад на ухото и леко се раздвижва обецата. След 4-я ден гелът се ползва веднъж дневно до изчерпването му. Процедурата е абсолютно безкръвна. Наблюдава се единствено леко зачервяване и подуване, което е нормална реакция и отшумява за 24 часа, понякога и по-рано. Обецата започва да се върти на 180 градуса след 4-5 дни, защото дотогава ухото е чувствително. Медицинските обеци, които поставяме трябва да стоят минимум 2 месеца, без да се свалят, в противен случай има огромна вероятност повече да не може да се сложат и ухото много бързо зараства. След тези 2 месеца обеците вече могат да се сменят, а могат и да останат година, две – няма никакъв проблем. Важно е обеците да се носят постоянно 1,5-2 години, защото има вероятност да зарастнат дупчиците на ушите.

При по-малките деца трябва родителите да бъдат внимателни, когато събличат дрешките, за да не закачат обеците, което може да причини дискомфорт или в най-лошия случай падане на обеца. Въпреки че обеците са закрепени здраво и не падат никак лесно, все пак е възможно да се случи. Също така обеците не трябва да се стягат, апаратът ги поставя автоматично, така че да има движение и въздух, който подпомага оздравителния процес. Самият винт не трябва да се затяга поне 1 месец, защото това води до възпаление, ухото започва да се подува и става чувствително.

Какво да правим, ако възникне възпаление?

По мои наблюдения възпалението е следствие от някаква външна намеса – удар или неволно закачане на обецата при боричкане на децата. Ако възникне възпалителен процес, единият вариант е да свалим обецата, да изчакаме дупчицата да зарастне напълно (около 1 месец) и след това отново да се пробие ухото, като се използва нова обеца, защото извадената вече не е стерилна. Другият вариант е от аптеката да се закупи специален антибиотичен спрей, с който се пръска меката част на ухото, за да се потуши възпалението. Обикновено за 2-3 дни възпалителният процес отшумява.

Благовещение е специален празник, на който много майки искат да поставят обеци на своите момиченца. Как се справяте в този ден?

Вече трета година денят на Благовещение го отделяме само за пробиване на уши. Миналата година поставихме обеци на близо 200 момиченца. Тази година клиентите се разделиха в два от салоните ни, като броят на децата беше двойно повече. На този празник е наистина голяма еуфория и вълнение както за родителите, така и за децата. Хората се радват много на този празник, дали зарастват ушите по-бързо не знам, но всички са щастливи. За нас напрежението е по-голямо в този ден, стараем се да сме максимално бързи, за да обслужим всички клиенти, които търпеливо изчакват реда си. Да, празникът е хубав, но съветвам да не се чака Благовещение, всеки ден е подходящ за поставяне на обеци.

 

Поради натовареност в графиците на нашите терапевти, е необходимо предварително да се запише час за пробиване на уши.

 

Цени:

  • Пробиване на 1 ухо със система Studex75: 69 лв
  • Пробиване на уши със система Studex75: 119 лв
  • Пробиване на уши със система Studex75 с двама терапевти: 139 лв
  • Тази процедура изисква подписване на информирано съгласие.

Важно: Изисква се предварително записване на час.

Къде се предлага?

  • Dupissima Стрелбище  0885587083
  • Dupissima Ring mall 0882828680
  • Dupissima Гоце Делчев 0888440446

Запишете Вашето посещение онлайн