Детоксикацията

Детоксикацията

Всичко, което трябва да знаете за токсините

Какво представлява детоксикацията и защо е жизненоважна за вашето здраве?

 

Токсините се намират в цялата ни околна среда – в океаните, питейната вода, въздуха, почвата, храните и вещите в домовете ни. Някои от тези токсини, като например оловото, се срещат естествено на Земята, но излагането ни на тях се е увеличило поради човешките дейности, като например минното дело и производството. Други токсини, като BPA, са създадени от човека.

През последните 50 години наблюдаваме драматично увеличение на производството и употребата на химикали. Днес на пазара са регистрирани над 84 000 химически вещества за употреба. Токсините са попаднали в козметичните продукти, домакинските почистващи препарати, килимите, мебелите, матраците, храните и домашния прах. Едновременно с това се наблюдава увеличаване на случаите на ракови заболявания, диабет, разстройства на настроението и затлъстяване.

Изследванията вече показват, че токсините играят много по-голяма роля в създаването на болести, отколкото предполагаме. По данни на Националния институт за рака и Националния институт за науките за здравето на околната среда факторите на околната среда са причина за 80-90 % от всички видове рак.

Д-р Джоузеф Пицорно, един от водещите световни авторитети в областта на научнообоснованата природна медицина, нарича “Токсичността е основният двигател на болестите”. Трейси Уудръф, директор на Програмата за репродуктивно здраве и околна среда на UCSF, е цитирана в интервю, в което казва, че токсините в околната среда може да са липсващ фактор в причиняването и предотвратяването на заболявания.

Когато кумулативното токсично натоварване не се адресира, то може да доведе до здравословни проблеми. Ако се борите със здравословно състояние или необясним симптом и не знаете първопричината – токсичното претоварване може да е виновникът. Вижте тези често срещани симптоми на токсичност от тежки метали.

 

Хроничното излагане на токсични вещества може да доведе до  симптоми, като :

 • Храносмилателни проблеми като подуване на корема, газове, диария или запек
 • Проблеми с настроението, тревожност или депресия
 • Мозъчна мъгла или загуба на памет, нарушения на вниманието
 • Астма или други респираторни проблеми
 • Умора
 • Главоболие и мигрена
 • Необяснима болка и болезненост

 

Защо токсините се съхраняват в мазнините?

 Когато токсините навлязат в организма, те се обозначават като нарушители. Някои от токсините се елиминират чрез естествените пътища за детоксикация на организма – потта, урината и изпражненията – но тялото ни има ограничен капацитет за детоксикация, така че това, което не може да отстрани, се складира.

Много химикали от околната среда са липофилни, което означава, че се складират в мастната тъкан. Това е брилянтен защитен механизъм, който телата ни използват, за да предотвратят свободното циркулиране на токсините, но също така не е здравословно дългосрочно решение токсините да се съхраняват по този начин в телата ни, където постепенно се натрупват с течение на времето и в крайна сметка причиняват заболявания.

И докато тялото може да изгаря мазнини, то не може да изгаря токсини. Така че по време на протоколи за отслабване или детоксикация например тези задържани преди това токсини започват да навлизат в кръвния поток, за да могат да бъдат изхвърлени от тялото, но процесът може да бъде неприятен. Хората често се чувстват трескави, болни, раздразнителни и т.н. Това се нарича “реакция на Херксхаймер” и е причината, поради която препоръчваме да се използват свързващи вещества, за да се подпомогне извеждането на тези токсини от организма. Ето защо безопасната и ефективна детоксикация е от решаващо значение.

 

Направете си тази самооценка за токсичност:

 • Използвам ароматизирани лосиони за тяло и/или нося парфюм/ одеколон.
 • Използвам паста за зъби с флуорид.
 • Извършвам химическо чистене на дрехите си.
 • Живея в новопостроено жилище (през последните 5 години) ИЛИ живея в жилище, в което има нов килим, подове, шкафове, боя или мебели.
 • Имал/а съм наводнение, теч от покрив, прозорци или тръби, повреда от вода, мокър килим или имам видими петна от вода по тавана или стените.
 • Пия нефилтрирана вода от чешмата или бутилирана вода.
 • Готвя с тенджери и тигани с незалепващо покритие, например тефлон.
 • Използвам в двора си препарати за унищожаване на плевели като Раундъп.
 • Купувам конвенционални продукти, месо и домашни птици.
 • Използвам свещи или продукти за освежаване на въздуха като свещи, спрейове, пръчици, като Febreze, Glade.

 

Ако сте отговорили с ДА на повече от 4 от тези твърдения, може би е време да обърнете сериозно внимание на токсините в околната среда и да направите дълбока детоксикация.

Препоръчваме Ви авторската ни процедура High Heat LED Detox

 

Природни стратегии за детоксикация

Стратегии за детоксикация, които включват:

 • Избягване на токсините
 • Гладуване- изключително полезноза подпомагане на детоксикацията, тъй като помага на здравите клетки да се регенерират и детоксикират митохондриите в клетките ни.
 • Консумиране на подходящи храни, които подпомагат детоксикацията и стимулират глутатиона
 • Използване на сауна – потенето е един от най-мощнитепътища за детоксикация. Суаната и особено инфрачервената сауна подпомогнат извеждането на токсините от тялото чрез потта.
 • Отварянето на кожата и на лимфните дренажни пътища също е чудесен начин за подпомагане на процеса на детоксикация.

 

Запишете час за нашата High Head Led Detox терапия ТУК!

Подарете жизненост и енергия на вашето тяло сега!