Циклите в годината според Human Design

Циклите в годината според Human Design

Всяка година Колелото на Живота ни завърта в едни и същи теми, но всеки път с нов нюанс, а понякога и със скок на „следващото ниво“.

 

Циклите в годината според Human Design

 

 

Така изглежда  Колелото на всяка година според Системата за Познание на Човека  или Хюман Дизайн.

Цифрите, които виждате по периферията му, обозначават т.нар.“портали“ – характеристики, качества, потенциал, засягащи различни аспекти от същността на човека и сфери от проявлението на самия живот.

Според Системата Новата Година започва, когато Слънцето на транзита навлезе в портал 41 /горе ляво/старт кодон на опитността на новото завъртане на Колелото и прехода от един годишен цикъл в следващия.

Случва се около 21-22 Януари.

Сигурно си мислите, че има печатна грешка.

Не! Грешка няма.

Краят на астрономическата година не е краят на преживелищната опитност на Цикъла на Годината.

Това е причината за напрежението около времето, когато се предполага според традицията да празнуваме и се отпускаме.

Бъдни вечер, Коледа, празненствата по посрещане на Новата година са все чудесни поводи за споделена топлина, радост, веселие, почивка.

Не ви настройвам  нито срещу празниците, нито срещу традицията.

Напротив.

Целя да ви обясня, защо очакваме едно, а действителността е различна, както и да ви помогна да почерпите оптимума от това, което животът ви предлага през този период.

Не сте ли забелязали, че сякаш се опитваме да „свършим цялата работа на света, за да остане лошото и трудното в старата година“?

Предполагам, че всеки от нас е казвал поне веднъж – „Пазаруват като за последно!“

Ами, да!

Усещането във въздуха е „като за последно“. Такава е планетарната атмосфера и нейният въздух. Предизвиква ни:

Няма време! Приключвай всичко що можеш, защото краят наближава! Утре не се знае …“

И така ни проверява.

Като изписвам „край“, не ви плаша с окончателния край, а усещането за завършек и неспокойствието за промяна, трансформация.

Да, въздухът е на трансформация на различни нива.

 

Озоваваме се  във водовъртеж от желания:

  • Да съзидателни, дори и „музата да не ни е споходила“;
  • Бъдем нон стоп заети нeясно с какво точно и защо, и така пилеем жизнената си сила;
  • Да „подкараме колесницата напред“, да се задвижим в ново проявление, да „пръхтим като коне“, пристъпващи от копито на копито, неспокойни и държани за юздите от нещо, което е извън нашия контрол, вместо да се отпуснем в естествения ритъм на случващото;
  • Да изтощаваме телата си, силата на волята си, независимо дали я имаме или не. Вместо да се вслушваме в сигналите, които тялото ни подава за сила или слабост, да го докараме дотам, че то да ни възпре като ни вкара в някоя здравословна грижа.

И колкото повече се приближаваме към края на астрономическата година толкова повече се засилва физическото неспокойствие да поправяме, променяме нещо „развалено“ според личния вкус; да се борим по презумпция срещу всеки и всичко, застанало на пътя ни, което може да прерастне в агресия и силно адренализиран стрес;

Умът е тревожен и се занимава с какви ли не въпроси и подтиква към решения, планиране, организации …

Да, не ни свърта на едно място, защото искаме нещо ново, по-добро. Чувстваме се ограничени в това, което е сега. Искаме да го надскочим СЕГА …

Жадуваме, копнеем …

Колко човешко!

Така ни въздейства „звездният прах“ и не защото звездите са наши врагове! Не! Точно обратното! Вселената не иска да се мъчим.

Вселената ни предизвиква да се осъзнаем, бъдем закотвени в настоящето, в телата си тук и сега, за да осъществим истинския си потенциал, а не това, което си мислим, че сме и ли трябва да бъдем, за да започнем да се обичаме, уверени в себе-стойността си САМО АКО отговаряме на определени условия.

От началото на ноември до към средата на Януари ние сме под напрежението на трансформацията.

Ако сме истинни на природата си, ще трансформираме необходимото според нивото си СЕГА по най-добрия начин, на който сме способни в момента.

Няма да се поддаваме на всеобщото физическо неспокойствие и ментална тревожност, а ще се отпуснем в преживяването на себе си в настоящето. Ще се потопим в Любовта към себе си такива каквито сме сега, за да сътворим това, за което сме импулсирани отвътре в момента.

Това е Пътят на Приближаването към Себе си и на тази основа към Другия.

Това е Пътят на Подкрепата в общността, на която принадлежим.

Пътят, който ще ни отведе до „завръщане“ към живота в поредния жизнен цикъл, така сякаш се въплъщаваме наново, но вече на друго ниво, ако сме израстнали до него. Ако не сме, завъртането на Колелото на Новата Година ще ни предостави други възможности.

И за всички – израстнали или не, ще се отворят Вселенските врати на новите опитности, за да преживеем отново що е то да бъдем човеци.

Системата за Познание на Човека разкрива вълшебството на потенциала на всеки от нас да се слее хармонично с потока на живота като се свърже с истината за себе си, за начина по който функционира, давайки ни и необходимите практически средства  за това.

За да ви подкрепим в процеса по завършване на 2021 и започване на 2022, предлагаме възможността за индивидуален базисен анализ с 50% отстъпка от регулярната цена. Продължителността на анализа е 60 мин.