Сух четков масаж

Сух четков масаж

Сухо четкане (драй бръш) или как да преборим целулита у дома

 

Ако сте се чудили кой е най-прекият път към ексфолираната и поддържана кожа, сухото четкане е опцията, която търсите, а то носи множество благотворни ползи със себе си.

Да речем, че все още не сте чували за тази лесна, достъпна домашна процедура. Спокойно – никога не е късно да освободите малко място в грижата за себе си и да добавите тази приятна разтривка към рутината си. Сухото четкане или драй бръш на английски, е ежедневен телесен масаж със специална четка с твърд косъм, която, както подсказва името, се прави на сухо. Най-добре преди душ, тъй като четкането ексфолира идеално кожата, а банята отмива мъртвите клетки. Не забравяйте да нанесете хидратант след това.

Чрез сухо четкане се стимулира кръвообращението, детоксикацията, раздвижването на лимфата, а оттам се повлиява и външният вид на кожата. Най-търсеният ефект на сухия масаж е редуцирането на целулита.

Освен ползите за тялото, четкането влияе позитивно и на нервната система чрез същия принцип, който ни кара да се чувстваме чудесно след класически масаж.

Независимо с какъв тип кожа сте и колко чувствителна е тя, четкането на сухо не би трябвало да създаде проблем. Трябва да се внимава повече при силно изявено акне, тъй като разнасянето на лимфа при този проблем е противопоказно. Бъдете внимателно също, ако имате издадени бенки или други кожни образувания. Четкането върху лицето може да даде много положителен ефект, активирайки циркулацията в кожата, но ако е лесно възпалима, по-добре избягвайте. Така или иначе, най-популярните зони, за които се използва този тип масаж, са краката, дупето и ръцете като превенция на целулита.  

И така – изберете удобна и кокетна четка със средно твърд косъм. Препоръчваме такава, която лесно да пренасяте със себе си дори на почивка, за да не излизате от разкрасителния си режим. Не е нужно да губите твърде много време в четкане, отделяйте не повече от 10 минути на сесия – напълно достатъчно е, за да стимулирате кожата и организма.

Започнете отдолу нагоре и винаги четкайте в тази посока. Масажирайте стъпалата, глезените и продължете към бедрата. Четкайте и отпред, и отзад. На места използвайте кръгови движения. Придвижвайте се през паласките и корема към гръдната област, ръцете, раменете и шията. Не прекалявайте с натиска – усещането трябва да е приятно, а кожата да остане с лек розов оттенък. Чувството след масаж е леко затопляне, дори мравучкане, което преминава в приятна свежест и впечатление за обновяване на кожата.

Не бъдете груби, мислейки, че това ще ускори търсените резултати. Разковничето на сухото четкане е в постоянството. Не очаквайте ползите да дойдат в определен срок, просто се наслаждавайте на процеса и постепенно ще започнете да наблюдавате визуален прогрес в масажираните области чрез една по-стегната и мека кожа.

Някои хора предпочитат да нанасят сухо четкане сутрин и вечер, но дори веднъж дневно е напълно достатъчно, стига да се прави редовно.