Корнеотерапия

Корнеотерапия

Какво е корнеотерапия?

КорнеотерапияПонятието корнеотерапия се използва за първи път в края на миналия век. Професор А.М. Клигман доказва, че съответните хидратанти и липиди не само поддържат целостта на роговия слой, но и спомагат за по- нататъшното регенериране на по- дълбоките слоеве от кожата. Възстановяването я защитава от преждевременно стареене.

Съвкупността от методи на кожата, които имат за цел да я възстановят и да предпазят нейните бариерни системи се нарича корнеотерапия.

Предмет на изучаване в корнеотерапията е роговият слой – stratum corneum- особеностите на неговия строеж, състав, поддържането на неговата цялост и необходимото ниво на регенерация. В основата на корнеотерапията е залегнал следният принцип: Когато роговият слой на кожата е здрав, тя е почти изцяло защитена от обезводняване, заразяване с микроби, минимален е ефектът на алергените, свободните радикали и лъчението.

Роговият слой е основната бариерна система на нашата кожа.

 

Как да изберем козметика, която се грижи за нашия епидермис?

За да може да се определи дадена козметика като корнеотерпаия, в нея трябва да липсват продукти, които потискат, извращават или забавят нормалните процеси на регенериране и обновяване на кожата. Веществата, които имат дразнещ потенциал, трябва да бъдат сведени до минимум.

Корнеотерапевтичните средства не бива да съдържат:

  • ароматизатори — както синтетични, така и натурални (етерични масла);
  • спирт, ацетон — това са универсални органични разтворители, които “отмиват” хидролипидните структури от повърхността на кожата и от междуклетъчните пространства в роговия слой;
  • минерални масла, не летливи силикони – във високи концентрации те могат да забавят процеса на регенериране, защото имат оклузивно действие, водещо до продължително обезводняване на роговия слой;
  • емулгатори — те се вграждат в междуклетъчните липидни пластове и може да нарушат тяхната структура.

Какво е нашето предложение от Dupissima?

Високотехнологичната професионална японска козмецевтика Forlle’d отговаря на всички изисквания, за да Ви помогне в постигането на съвършена порцеланова кожа. Подпомага функциите на дермата на клетъчно ниво и контрол на механизмите както на хронологичното стареене, така и на фотостареенето. Във формулата и е използвана технология с Нобелова награда.

Двете почистващи стъпки Hyalogy P – effect Clearance Cleansing и Hyalogy P-effect Re-purerance Wash се равняват на професионална почистваща терапия в козметичен салон.

Всички продукти от серията на Forlle’d можете да разгледате в нашия онлайн магазин и може да сте сигурни, че така ще си подарите корнеотерапия в домашни условия с най-доброто от лидерите в професионалната козметология.