Сънят – най-естествената разкрасителна процедура

Сънят – най-естествената разкрасителна процедура

От сън спомен няма, но пък има безкрайни ползи. Повечето от тях – видими. Няма дама, която да не се чувства като след бюти процедура, когато успее да вземе своето здравословно количество сън. Неслучайно съществува терминът „разкрасителен сън“. Какво се случва с тялото ни докато спим и защо това е жизненоважно за нашите здраве и красота? 

Сънят има влияние освен върху физическите процеси на тялото ни, така и върху психиката. Почивката има регенериращ ефект и помага на всички дейности в тялото да се възстановят. Вероятно сте чували поговорката, че „утрото е по-мъдро от вечерта“. Ние бихме добавили и по-красиво.

Всеки знае, че когато прекараме едни качествени 7 до 12 (за късметлиите) часа в леглото, ще се събудим бодри и в добро настроение. Ако имаме дискомфорт, е много вероятно той да изчезне след порция хубав сън. Но вярно ли е, че ще се събудим по-красиви? Да – доказано е, че сънят се отразява благотворно на кожата и нейното възстановяване. Или иначе казано – сънят поправя всичко, което будуването е причинило като „щета“ на нашето тяло. 

Ето един чудесен пример – сънят влияе изключително много при режима на спортистите. Формулата за влизане във форма задължително включва качествена почивка, наред с храненето и тренировките. Те са неизменна част от възстановяването на мускулите и тонуса. Същото важи и за красотата. Чисто хранене и чист въздух, движение, профилактични козметични процедури и качествен сън са ключът към свежата и красива кожа на лицето. 

Ето го и разковничето – когато спим, хормонът на стреса, кортизол, намалява, а в същото време хормонът на съня, мелатонин, се увеличава. За да докажем нагледно как това повлиява външния ни вид, изброихме някои от най-видимите дарове на здравословния сън.

 

Сияен околоочен контур

Когато нивата на стрес се вдигат и кортизолът се увеличава, това променя солния баланс в тялото. Оттук следва задържане на течности и „подпухването“, което уви всички познаваме. Най-видимо то се отразява на лицето ни и по-конкретно – около очите. Съществуват безброй начини да се справите с торбичките – от лед и краставички, до козметични процедури (например мезотерапия), но най-очевидният и лесен трик ще откриете в собственото си легло.

 

Свежа и младолика кожа

Докато ние си мислим, че спим, нашето тяло всъщност работи за своето възстановяване. Затова е изключително важно да го оставим да си свърши добре работата. Замърсяванията, ултравиолетовите лъчи и други външни вредители на кожата върху лицето, биват неутрализирани по време на сън, благодарение на новите клетки, които се изграждат, докато спим. Това, с което може да помогнете, за да бъде този процес по-ефективен, е старателно почистване и подхранване на кожата преди да си легнете. Резултатите са видими още щом отворите очи и се погледнете в огледалото.

 

Изгладени линии и антиейдж ефект

Не просто да си легнем, а да си легнем навреме, се оказва ключово за антиейдж процесите в нашето тяло. Мелатонинът регулира биологичния ни часовник. От него зависят циркадните ритми, както и останалите възстановителни процеси в тялото ни, а освен всичко има и антиоксидиращи действия в различните системи на организма. Ето защо този незаменим хормон е основната причина, която забавя процесите на стареене. Той се синтезира в определена част на денонощието и по-точно в най-дълбоката фаза на съня – някъде между 11 вечерта и 3 през нощта. Ето защо е добре да си лягаме по-рано, така че да си набавим повече от него. 

 

Dupissima препоръчва:

Вземете топла вана, запалете ароматни свещи или пуснете дифузер с етерични масла, например – лавандула за спокоен сън. Легнете си рано, на тъмно и без да скролвате из телефона си непосредствено преди лягане. Вместо това – прочетете няколко страници от книга, която отдавна отлагате да започнете. 

На другия ден ни посетете и изберете процедура, която ще помогне да регенерирате кожата на лицето си напълно, така че да завършите това, което сънят е започнал. Ще ви очакваме с ароматно кафе, ако имате нужда от още малко „събуждане“. 

 

Резервирайте своя час в Dupissima на тел: +359885587083 или тук в сайта ни.