Сваляне на гел лак в домашни условия

Сваляне на гел лак в домашни условия

Сваляне на гел лак в домашни условия

Подготвихме няколко златни стъпки, които да спазите, за да свалите гел лака в домашни условия:

За целта ще са ви необходими:

  • Ацетон или ацетонов лакочистител – при избора на второто е важно да обърнете внимание на съдържанието на ацетон в лакочистителя. Ниското съдържание ще направи разтварянето невъзможно.
  • Памук, разделен на 10 отделни тампончета с големина, колкото всяко едно от тях да покрие нокътната плочка (Можете да използвате и тампони за грим, които сте нарязали в подходящ размер).
  • Алуминиево фолио, нарязано на правоъгълници, за да се увият добре с него памучетата около пръстите.

Стъпка 1: Матирайте с помощта на пила блясъка от повърхността на ноктите (топ лака). При някои марки гел лак, завършващият продукт (топ лак) е неразтворим – не реагира на ацетон. Затова е добре да се застраховате, като премахнете внимателно този защитен слой)

Стъпка 2: Поставете по едно напоено с лакочистител тампонче върху всеки нокът и увийте плътно с фолиото. Благодарение на алуминиевото фолио, телесната топлина активира ацетона и ускорява процеса на разтваряне на гел лака. Изчакайте 10-15 минути.

Стъпка 3: С помощта на дървено стикче избутайте внимателно остатъците от разтворилия се гел лак. Старайте се да следвате посоката на растеж на ноктите, от кожичките към свободния край. Избутването в обратна посока може да нарани ноктите. Не използвайте метален инструмент, за да не нараните нокътната плочка!

Стъпка 4: Много внимателно и с леки движения загладете повърхността на ноктите с фина пила (буфер). Прекаленото полиране може да изтъни нокътната плочка.

Стъпка 5: Измийте добре ръцете с топла вода и сапун, след което намажете с хидратиращо и подхранващо масло за кожа и нокти.

Сваляне на гел лак в домашни условия