Малките детайли в маникюра

Малките детайли в маникюра

… правят ръцете на клиентката уникални!

„Професията маникюрист е за творчески настроени хора с усет към детайлите и любов към приложната дейност“, казва Глория Борисова. На пръв поглед работата на маникюриста може и да изглежда лесна, но всъщност не е така. Изисква се много труд, търпение и самодисциплина. Задълбочена практика, изпипване на детайлите, упоритост и постоянни усилия за самоусъвършенстване. Стремежът на Глория и Венеция, маникюристи в студио Dupissima, е да предложат на всеки клиент адекватна грижа за здрави нокти и красив маникюр и педикюр.

Красивият маникюр е визитната картичка на всяка жена. Какви са вашите наблюдения – на какъв тип маникюр залага съвременната жена?

Глория: Съвременната жена залага на по-семплия и изчистен маникюр, с акцент/декорация на един или два нокътя – камъчета, ефекти, пигменти или нещо нарисувано. Формата и дължината са индивидуални, като това зависи от ръката и самата форма на нокътната плочка, както и от професията на клиентката – дали ще е комфортно и практично в нейната работа, ако маникюрът й бъде дълъг, с бадемова или остра форма и т.н.

Венеция: Днешната модерна жена залага все повече на изчистения и поддържан маникюр в класически цветове според сезона, разбира се. Професионалната ориентация на дамите също играе ключова роля в избора, но класическият и елегантен стил никога не излиза от мода.

Какви видове маникюр се предлагат в студио за красота Dupissima и кой е най-предпочитан от клиентките?

Глория: Видовете маникюр, които предлагаме в студио Dupissima са маникюр без лак, който включва оформяне и почистване на ноктите и кутикулите, съответно нанасяне на обикновен или гел лак. Предлагаме и спа маникюр, хидратиращи и парафинови терапии.

Венеция: Клиентките на Dupissima могат да се възползват от изключително богат набор от услуги, включващи всички видове материали и методи за поддържане перфектен маникюр и педикюр, като всеки метод има своите почитатели.

Разкажете и за ноктопластиката – с гел или акрил изграждате ноктите и какви са последните тенденции в ноктопластиката?

Глория: В студио Dupissima работим както с гел, така и с акрил. Много дългите нокти вече не са така актуални, за сметка на това една дължина от 3–5 мм е идеална и добра тенденция. Изграждането на нокти с бадемовидна или овална форма е все по-актуална и измества квадратната форма от модните тенденции. Така наречената бадемовидна форма издължава самата ръка и е много нежна и женствена, затова е и все по-желана от клиентите. Сред новите тенденции за дизайн са имитациите на тъкани, плат и кожа. Покритието може да наподобява имитация на деним, кадифе. Огледалните ефекти също са доста актуални.

Венеция: Ноктопластиката е добро решение при клиентки, които не могат да постигнат дължина с естествения си маникюр като материалът за изработка се избира в зависимост от вида нокти и предпочитанията на клиента.

Кои са малките детайли, правещи един маникюр съвършен и същевременно оригинален и различен?

Глория: Както вие казахте, красивият маникюр е визитната картичка на всяка жена. В студио Dupissima се стараем всяка една клиентка да има съвършен маникюр. А малките тънкости и детайли са наша малка тайна. Вдъхновението идва от самите клиенти, от това как са настроени. Те ми задават тема, аз се вдъхновявам и така крайният резултат е оригинален и различен.

Венеция: Малките детайли в маникюра са изключително търсени все още, те правят ръцете на клиентката уникални и подчертават нейната индивидуалност. С днешна дата, техниките и материалите за изработка на декорации са неограничени и ние с удоволствие изпълняваме желанията на своите клиенти за изработването на перфектния за тях маникюр и педикюр.

Какви тенденции доминираха в маникюра за лято 2017? Разкажете и за новите тенденции за предстоящия есенно-зимен сезон.

Глория: Ярките и неонови цветове ще са винаги в тенденциите за летен маникюр. Но това лято бе по-различно. Водеща тенденция за този летен сезон бяха цветните пръски или полуголи нокти с цветни петна, както и маникюрът с раирани и схематични дизайни, омбре маникюр. За есенно-зимния сезон ще са актуални пастелните тъмни тонове, класическият червен маникюр и матовият ефект.

Венеция: И през лятото на 2017 отново не отстъпиха ярките неонови и коралови нюанси, които създават настроение, като преходът към есенно-зимния период предразполага към по-земни и пастелни тонове, нюанси на кафявото, синьото и телесните тонове.

Как се постига перфектен педикюр?

Глория: Поддържането на перфектен педикюр е много важен за здравето на ноктите и краката, съответно трябва да се посещава специалист поне веднъж в месеца. Ако искаме да имаме здрави и добре изглеждащи крака, всекидневната грижа в домашни условия също е много важна.

Венеция: Перфектният педикюр се постига от комбинацията между професионалната и домашната грижа. През летния сезон краката са изложени на много повече външни фактори и редовните посещения за педикюр са препоръчителни.

Какви терапии за ходилата се предлагат в студио за красота Dupissima?

Глория: В студио Dupissima предлагаме хидратиращи терапии, парафинова и спа терапия, които не само са важни за здравето на ходилата, а и релаксиращи и доста приятни. Предлагаме и продукти за домашна грижа, неизменна част от поддръжката на вашия педикюр.

Венеция: В Dupissima предлагаме подхранващи терапии за всякакъв вид проблеми, които биват индивидуално подбрани по преценка на педикюриста. Клиентите могат да се възползват както от различни подхранващи маски, така и от парафинова терапия, която е изключително ефикасна при по-сухи кожи и е предпочитана предимно през есенно-зимния период.

Вашите съвети?

Глория: Посещението при специалист веднъж месечно, а не само през летния сезон, както и домашната грижа са изключително важни, ако искате да имате красив педикюр и гладки, добре поддържани ходила.

Венеция: Най-сигурният метод за поддържане на перфектен педикюр са редовните посещения на клиента при професионален педикюрист, като не забравяме, че и домашната грижа е изключително важна. Затова в Dupissima сме подсигурили за вас богат набор от продукти за домашна употреба, с които да можете да задържите ефекта максимално дълго между регулярните си посещения при специалист.