Малките детайли в маникюра

Малките детайли в маникюра

Малките детайли в маникюра… правя ръцете на клиентката уникални!

„Професията маникюрист е за творчески настроени хора с усет към детайлите и любов към приложната дейност“, казва Глория Борисова. На пръв поглед работата на маникюриста може и да изглежда лесна, но всъщност не е така. Изисква се много труд, търпение и самодисциплина. Задълбочена практика, изпипване на детайлите, упоритост и постоянни усилия за самоусъвършенстване. Стремежът на Глория, маникюристka в студио Dupissima, е да предложi на всеки клиент адекватна грижа за здрави нокти и красив маникюр и педикюр.

Красивият маникюр е визитната картичка на всяка жена. Какви са твойте наблюдения – на какъв тип маникюр залага съвременната жена?

Глория: Съвременната жена залага на по-семплия и изчистен маникюр, с акцент/декорация на един или два нокътя – камъчета, ефекти, пигменти или нещо нарисувано. Формата и дължината са индивидуални, като това зависи от ръката и самата форма на нокътната плочка, както и от професията на клиентката – дали ще е комфортно и практично в нейната работа, ако маникюрът й бъде дълъг, с бадемова или остра форма и т.н.

Какви видове маникюр се предлагат в студио за красота Dupissima и кой е най-предпочитан от клиентките?

Глория: Видовете маникюр, които предлагаме в студио Dupissima са маникюр без лак, който включва оформяне и почистване на ноктите и кутикулите, съответно нанасяне на обикновен или гел лак. Предлагаме и спа маникюр, хидратиращи и парафинови терапии.

Разкажете и за ноктопластиката – с гел или акрил изграждате ноктите и какви са последните тенденции в ноктопластиката?

Глория: В студио Dupissima работим както с гел, така и с акрил. Много дългите нокти вече не са така актуални, за сметка на това една дължина от 3–5 мм е идеална и добра тенденция. Изграждането на нокти с бадемовидна или овална форма е все по-актуална и измества квадратната форма от модните тенденции. Така наречената бадемовидна форма издължава самата ръка и е много нежна и женствена, затова е и все по-желана от клиентите. Сред новите тенденции за дизайн са имитациите на тъкани, плат и кожа. Покритието може да наподобява имитация на деним, кадифе. Огледалните ефекти също са доста актуални.

Кои са малките детайли, правещи един маникюр съвършен и същевременно оригинален и различен?

Глория: Както вие казахте, красивият маникюр е визитната картичка на всяка жена. В студио Dupissima се стараем всяка една клиентка да има съвършен маникюр. А малките тънкости и детайли са наша малка тайна. Вдъхновението идва от самите клиенти, от това как са настроени. Те ми задават тема, аз се вдъхновявам и така крайният резултат е оригинален и различен.

Какви тенденции доминираха в маникюра за лято 2017? Разкажете и за новите тенденции за предстоящия есенно-зимен сезон.

Глория: Ярките и неонови цветове ще са винаги в тенденциите за летен маникюр. Но това лято бе по-различно. Водеща тенденция за този летен сезон бяха цветните пръски или полуголи нокти с цветни петна, както и маникюрът с раирани и схематични дизайни, омбре маникюр. За есенно-зимния сезон ще са актуални пастелните тъмни тонове, класическият червен маникюр и матовият ефект.

Как се постига перфектен педикюр?

Глория: Поддържането на перфектен педикюр е много важен за здравето на ноктите и краката, съответно трябва да се посещава специалист поне веднъж в месеца. Ако искаме да имаме здрави и добре изглеждащи крака, всекидневната грижа в домашни условия също е много важна.

Какви терапии за ходилата се предлагат в студио за красота Dupissima?

Глория: В студио Dupissima предлагаме хидратиращи терапии, парафинова и спа терапия, които не само са важни за здравето на ходилата, а и релаксиращи и доста приятни. Предлагаме и продукти за домашна грижа, неизменна част от поддръжката на вашия педикюр.

Твойте съвети?

Глория: Посещението при специалист веднъж месечно, а не само през летния сезон, както и домашната грижа са изключително важни, ако искате да имате красив педикюр и гладки, добре поддържани ходила.